Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Перемога в конкурсі WorldStar Awards 2021

Р.А. Сиротенко, Клуб пакувальників, м. Київ

05.02.2021

 

Кожного року Всесвітня організація пакувальників (WPO), яка об’єднує національні асоціації 55 країн, проводить конкурс на кращу упаковку – WorldStar Awards.

 

Клуб пакувальників, який є членом WPO з 1998 р., протягом 23 років організовує участь українських компаній, упаковки яких ставали переможцями конкурсу на кращу упаковку «Українська зірка упаковки» (умова WPO), у міжнародному конкурсі WorldStar Awards. За ці роки в ньому взяли участь 111 зразків від 20 українських компаній – виробників упаковки. 54 зразки стали переможцями (рис. 1).

 

 

Рис. 1. Українські компанії, зразки упаковки яких перемагали в конкурсі WorldStar Awards у 1998–2020 рр.

 

Черговий конкурс зібрав 345 зразків упаковки з 35 країн світу. Чотири українських компанії («Ветропак Гостомельський Склозавод», «Компанія «Юнівест Маркетинг», Pack Group та «Прем’єр Груп») відправили на конкурс п’ять зразків упаковки.

 

Засідання журі мало відбутися на початку листопада 2020 р. в столиці Південно-Африканської Республіки. Але… втрутилося розповсюдження пандемії COVID-19 по всьому світу. WPO вирішило визначити переможців конкурсу в режимі онлайн у два тури. У першому турі кожен член міжнародного журі в складі представників 33 національних асоціацій (Україну представляла Вероніка Халайджі, президент Клубу пакувальників) розглядав зразки всіх упаковок дистанційно та індивідуально. У другому турі в режимі онлайн відбулося обговорення та оцінка цих зразків із визначенням переможців.

 

Серед переможців WorldStar Awards – 2021 міжнародне журі визначило дві упаковки українських виробників (рис. 2). Це стакан для гарячих напоїв «To Go Cup», який представила на конкурс «Компанія «Юнівест Маркетинг». Це вже третя перемога компанії на конкурсі WorldStar Awards. Стакан «To Go Cup» забезпечує комфортне споживання гарячих напоїв, зберігає їх смакові властивості та легко утилізується.

   
а) б)
Рис. 2. Переможці конкурсу WorldStar Awards – 2021:
стакан для гарячих напоїв «To Go Cup» від «Компанії «Юнівест Маркетинг» (а); флакон «Вогняр» від групи компаній Pack Group (б)

 

Свою першу нагороду в конкурсі WorldStar Awards отримала компанія Pack Group із флаконом «Вогняр» для гострих соусів. Флакон комплектується різноманітними допоміжними засобами, а його матеріал не пропускає ультрафіолетові промені, тим самим забезпечуючи зберігання продукції без псування. Саме ця властивість флакона «Вогняр» стала визначальною в присудженні ще однієї нагороди – спеціального призу «Save Food».

 

Цього року так сталося, що одній з упаковок на конкурсі не вистачило одного голосу, щоб стати переможцем WorldStar Awards – 2021. І організатори вирішили нагородити цю упаковку спеціальним дипломом конкурсу «Certificate of Merit». Цією упаковкою стала упаковка «Halloween Cup», яку представила «Компанія «Юнівест Маркетинг».

 

Клуб пакувальників та вся пакувальна спільнота України вітають переможців WorldStar Awards – 2021 та бажають нових перемог!