Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Перспективи цифрового друку для упаковки

Д.Б. Толстолужський, HP Indigo, Нідерланди

05.02.2021

У сучасному світі всі звикли до смартфонів. Чи багато з вас, колеги, вийдуть із дому – хоча б на декілька годин – без свого смартфону? Створені як нащадки мобільних, а перед тим – дротових телефонів, телеграфу, механічних, світлових, вогняних і димових засобів комунікації, смартфони титанічно відрізняються від сурм, трембіт, литавр та інших архаїчних засобів зв’язку. Можливості смартфонів зробили справжній «квантовий стрибок»: їх розповсюдження, якість інженерних і соціальних концептів дали змогу смартфонам стати не просто засобом дистанційного спілкування, але свого роду симбіонтом сучасної людини, помічником, а іноді господарем часу та інтересів свого власника. Разючий прогрес і розвиток у порівнянні з обтягнутим шкірою дерев’яним барабаном. Чи так само суттєво й рішуче сучасна упаковка відрізняється від обгорток із листя чи елегантних трипільських глечиків?
За формою і складом – безперечно так. А за змістом? Чи може упаковка так само, як смартфон, допомогти людині або спільноті? Чи може упаковка захистити людину, зробити її життя зручнішим та комфортнішим, надати їй нових знань, переваг, натхнення? Викликати позитивні емоції, показати турботу близьких людей?
На мій погляд, добре, що більшість відповідей на ці питання вже ствердні. А ще краще, що не всі відповіді на ці питання вже достеменно відомі.
Це означає, що в нас є Можливості.

 

Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал

ПЕРЕДПЛАТИТИ