Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

Активні та розумні паковання для м’ясних продуктів

С.Б. Вербицький, к.т.н., О.Б. Козаченко, Н.М. Пацера

01.08.2025

Для більшості наших співвітчизників м’ясо та м’ясні продукти є бажаним елементом щоденного раціону. Вони не тільки постачають організму цінні нутрієнти, але й є джерелом позитивних гастрономічних вражень. Водночас м’ясні продукти є вінцем складного й високовартісного технологічного процесу, до якого залучено численні ланки агропромислового комплексу: від заготівлі кормів до дистрибуції готової м’ясної продукції. Акумулюючи додану вартість уздовж всього виробничого ланцюжка, ця продукція стає дорогою, і було б цілком невиправданим втрачати її через неналежне зберігання та транспортування. Більше того, виробництво натурального м’яса забійних тварин і птиці має стійку тенденцію до скорочення. Отже, зменшення втрат готової продукції стає дедалі важливішим у сенсі ресурсозбереження. Висока вартість великої номенклатури м’ясних продуктів приводить до того, що вони повинні довше перебувати в точках продажу, очікуючи на платоспроможного покупця. Зазначені та численні інші чинники спонукають науковців і фахівців шукати інноваційні технологічні рішення в царині пакування та зберігання м’ясних продуктів. 

 

Для ознайомлення з даним матеріалом потрібно передплатити журнал