Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ЗБЕРЕЖЕМО УКРАЇНСЬКУ АКАДЕМІЮ ДРУКАРСТВА ВІД ЛІКВІДАЦІЇ

23.02.2024

12 лютого 2024 року відбулося засідання представників Міністерства освіти і науки України та ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти України», на якому було оприлюднено «План модернізації системи закладів вищої освіти».


План передбачає декілька об’єднань навчальних закладів, серед яких приєднання Української академії друкарства (УАД) до Національного університету «Львівська політехніка». Об’єднання планують провести в необґрунтовано короткий термін, вже в березні 2024 року.

 

Колектив УАД подав петицію до Кабінету Міністрів України з приводу того, що МОН прийняло це рішення свавільно, не питаючи думки ні студентів, ні викладачів, ні партнерів УАД. Представники міністерства хочуть від академії «реорганізації за власним бажанням», але такого бажання в колективу УАД немає. «Реорганізація» позбавить академію самостійності та самоврядування, створить для студентів ризик збільшення цін на навчання і втрати місць у гуртожитках. Об’єднання також може призвести до погіршення якості друкарської справи та занепаду книжкового ринку в Україні. Перерветься сторічна історія академії.

 

На сьогодні (23.02.2024 р) зібрано вже 2790 голоси при необхідних для розгляду петиції Кабінетом Міністрів України 25000 голосів.

 

Просимо всіх не байдужих підтримати петицію та поставити свій підпис.

 

Повний зміст петиції та посилання на збір підписів тут.

 

Підтримаємо УАД і не дозволимо Україні втратити єдиний автономний навчальний заклад, який спеціалізується на підготовці фахівців з медійних технологій і поліграфії, що формують незалежний український інформаційний простір.