Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

КРИШКА ДЛЯ КАВОВИХ КАПСУЛ, ЩО ПОВНІСТЮ КОМПОСТУЄТЬСЯ

22.12.2023

Розробник і виробник упаковки TIPA у співпраці з технологічною інноваційною компанією ATI випустив те, що фірма називає «першою у своєму роді» повністю компостованою кришкою для кавових капсул.


Кажуть, що матеріал кришки, захищений патентом ATI, підходить для всіх компостованих кавових капсул і ліній розливу кави. Матеріал також підходить для всіх варіацій капсул, включаючи систему Nespresso.

 

У той час як Nespresso випустила компостовані капсули у Франції та Швейцарії, TIPA заявила, що вона – разом із рештою кавової промисловості – досі намагалася розробити ефективну екологічно чисту кришку.

 

Нове рішення призначене для вирішення таких проблем, як погані герметизувальні властивості, розшарування, нерівномірний потік або його повна відсутність, відсутність бар'єрного захисту та міграція матеріалів у каву.

 

Кришка виготовлена на рослинній основі та сертифікована компанією OK Biobased у своїх офіційних лабораторіях, отримавши при цьому найвищу акредитацію – 4 зірки. Цей рейтинг гарантує, що вміст вуглецю в продукті становить не менше ніж 80%: це означає, що вуглець отриманий із відновлюваної сировини.

 

У TIPA додали, що кришки повністю компостуються і можуть бути утилізовані в контейнери для харчових відходів, як описано в протоколі EN 13432 або EN 14995. Це узгоджується з Пактом Великої Британії про полімери, який виступає за те, щоб усі кавові капсули були виготовлені з матеріалів, придатних для компостування. Аналогічним чином ЄС у своєму майбутньому регламенті про упаковку (PPWR) зобов'язує, щоб кавові капсули можна було компостувати в країнах, де їх можна збирати в контейнери для харчових відходів.

 

Кришка стала можливою завдяки використанню високобар'єрного ламінату TIPA, який після закінчення терміну служби компостується в компостному контейнері в багатий поживними речовинами ґрунт протягом кількох місяців.

 

Нову кришку можна придбати у Великій Британії, Європі та США.