Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

EASY BOWL – ЕКОЛОГІЧНЕ РІШЕННЯ ДЛЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

05.01.2024

DS Smith Slovenia працює в партнерстві з Panvita Group, мережею підприємств харчової промисловості, щоб скоротити кількість полімерів у лінійці м'ясних продуктів Ave на більш ніж 1,6 млн одиниць упаковки за рік.


Упаковка DS Smith Easy Bowl складається з лотка з гофрованого картону, ламінованого тонким шаром полімеру та ущільненого гнучкими матеріалами. У компанії DS Smith пояснили, що рішення призначене для заміни до 85% полімерів легким картоном із відновлюваної сировини, а лоток виготовлений із переробленого паперу й сам по собі підлягає переробці.

 

Зовнішній лоток із гофрованого картону та внутрішня захисна плівка вважаються «ідеальними» для збереження м'яса, риби й готових страв свіжими завдяки високій бар'єрності, разом підвищуючи безпеку харчових продуктів і подовжуючи термін зберігання.

 

Лоток DS Smith Easy Bowl був розроблений у партнерстві з MULTIVAC, компанією з виробництва пакувальних ліній із термоформувальними машинами та запаювачами лотків.

 

«Міцні» бар'єрні властивості плівки розроблені, щоб забезпечити однаковий термін придатності в порівнянні зі звичайною упаковкою MAP (упаковка з модифікованою атмосферою) для свіжих продуктів, і в компанії DS Smith додали, що різноманітність форм, розмірів і конструкцій, можливих для рішення, дає змогу адаптуватися до наявного виробничого обладнання.

 

Згідно з дослідженням, проведеним на замовлення DS Smith, 50% європейських споживачів активніше розділяють і переробляють відходи, ніж п'ять років тому, а 50% також активно шукають продукцію, виготовлену з матеріалів, придатних до переробки.