Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

РІШЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ УПАКОВКИ ВІД GEA

23.02.2024

Компанія GEA запустила нове екологічне рішення FoodTray, що поєднує технологію термоформування, картон і плівку для створення екологічно чистої упаковки, яка допомагає зменшити кількість харчових відходів і відповідає вимогам щодо значно вищих показників переробки полімерної упаковки.

 

FoodTray — це екологічний картонно-плівковий композит, розроблений компанією GEA та її галузевими партнерами, який збирається на пакувальній машині компанії для термоформування, що є інноваційним зручним для споживача рішенням, компоненти якого можна легко відокремити в кінці ланцюжка постачання.

 

Завдяки співпраці між секторами картону, плівки та машинобудування, включаючи Roba Group, Schur Flexibles Germany і Van de Velde Packaging, FoodTray поєднує в собі критерії заявки на продукт, тактильних характеристик, безпеки, екологічності та процесів промислового виробництва.


Це останнє пакувальне рішення виготовляється з картону – найбільш широко використовуваного пакувального матеріалу в усьому світі, майже повністю виготовленого з натуральної сировини або переробленого матеріалу, тоді як плівка забезпечує чудовий бар’єр, допомагаючи подовжити термін зберігання харчових продуктів.

 

«FoodTray — чудове рішення для клієнтів, які прагнуть зменшити кількість полімерів в упаковці без шкоди для терміну придатності, безпеки харчових продуктів і зовнішнього вигляду. Це також вбудована система, яка повністю інтегрується в наш процес термоформування. Повне рішення можна буде побачити під час GEA Packaging Technology Day на нашому заводі в Німеччині 13 листопада», — сказав Грег Остін (Greg Austin), менеджер із продажу обладнання для нарізання та пакування GEA у Великій Британії.

 

Зменшуючи вміст плівки до 70%, викопну сировину замінюють волокнами з відновлюваної сировини, таким чином більш ніж 80% вмісту переробляється. У той же час немає жодних компромісів із погляду стабільності, і споживач може так само легко розділити картон і плівку та переробити їх.

 

Плівка термоформується та приклеюється безпосередньо на внутрішній частині картонної коробки, після чого може бути реалізований індивідуальний процес пакування замовника. Інвестиційні витрати є низькими, а результатом є екологічно стійка упаковка з MAP висотою від 20 до 60 мм і тонкими версіями до 20 мм, тоді як у зовнішній коробці використовується картон.