Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ІННОВАЦІЙНА SLEEVE-ЕТИКЕТКА ВІД TINE

26.12.2023

Стакан на 300 г, виготовлений компанією Berry Global для бренду Romme норвезької молочної компанії TINE, був нагороджений міжнародною нагородою AWA (Alexander Watson Associates) International Sleeve Label Award за екологічну sleeve-етикетку, виготовлену компанією Masterpress.

 

Розроблена відповідно до стандартів RecyClass sleeve-етикетка, «призначена для переробки», стала переможцем у категорії «Екологічність», де до критеріїв оцінювання входили аспекти процесу друку, оформлення, складність кольору та графічне вирівнювання етикетки.

 

Стакани TINE виготовлені з поліпропілену з 50% переробленого матеріалу. Термозбіжна оболонка стакану з поліолефіну низької густини (PO) використовує плівку від компанії Taghleef Industries, утворюючи рішення, схоже на мономатеріал, який, як кажуть у Berry, полегшує належну ідентифікацію та переробку стакана в правильному полімерному потоці. У sleeve-етикетці також використовується 45-мікронний PO, що зменшує використання матеріалу.

 

На sleeve-етикетці використовуються клеї, що активуються нагріванням, щоб підтримувати консистенцію під час нанесення та збігання, а також комбінація методів друку для досягнення «найкращих» результатів і «виняткової» якості друку на стаканах.

 

«Ми дуже пишаємося тим, що є частиною цього рішення, яке допомагає TINE виконувати свої зобов’язання щодо сталого розвитку, і вітаємо Masterpress із заслуженим визнанням, яке її sleeve-етикетка отримала в рамках цього спільного проєкту», — сказав Роланд Лінгман (Roland Lingman), директор із ключових клієнтів Berry.