Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ОЦІНКА ЖИТТЄВОГО ЦИКЛУ ПАПЕРУ MONDI ДЛЯ ОБГОРТАННЯ ПІДДОНІВ

19.03.2024

Mondi, світовий лідер у сфері упаковки та паперу, замовив оцінку життєвого циклу (LCA), щоб порівняти свою новаторську інновацію в обгортанні паперових піддонів Advantage StretchWrap зі звичайною полімерною стретч-плівкою.


Повне дослідження було проведено зовнішнім консультантом, воно відповідає вимогам ISO та містить зовнішній критичний огляд. Виходячи з припущення, що обидва матеріали переробляються наприкінці терміну служби, результати показали, що папір Mondi для обгортання піддонів має менший вплив на клімат як один із показників LCA.

 

Основою для порівняння є потенційний вплив на довкілля внаслідок обгортання однієї палети. У LCA було вивчено 16 показників, щоб зрозуміти можливі відповідності між двома матеріалами. Вона охоплює всі етапи життєвого циклу від видобутку сировини, виробництва до застосування на піддоні в клієнта. Крім того, оцінюється вплив стадії кінця життя.

 

LCA виявила, що Advantage StretchWrap має на 62% нижчі викиди парникових газів порівняно з полімерною стретч-плівкою з первинної сировини та на 49% нижчі викиди парникових газів порівняно з полімерною стретч-плівкою, виготовленою з 50% переробленого матеріалу. Advantage StretchWrap має менший вплив на довкілля, ніж полімерна стретч-плівка, у ряді категорій, включаючи зміну клімату та використання викопних ресурсів. Полімерна стретч-плівка мала кращі показники у використанні землі та евтрофікації прісної води.

 

Враховуючи складність вибору матеріалу, незалежні критичні перевірки є важливими для оцінювання LCA, щоб забезпечити об’єктивні та надійні результати, зосереджені на екологічних перевагах кожного матеріалу. У Mondi використовують ці результати як частину процесу прийняття рішень відповідно до зобов’язань щодо сталого розвитку MAP2030. Клієнти Mondi цінують увагу до деталей і співпрацю з використанням підходу EcoSolutions для розробки екологічних рішень.

 

Джерело: Mondi