Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ФАРМАЦЕВТИЧНА УПАКОВКА ІЗ ЗАХИСТОМ

27.02.2024

Нещодавно компанія Schreiner MediPharm вперше представила свої екологічні захисні етикетки для фармацевтичної упаковки. Етикетки розширюють портфоліо рішень безпеки Schreiner Medipharm. З одного боку, вони адаптовані до сценаріїв загроз у ланцюжку постачання фармацевтичних препаратів і відповідної зовнішньої упаковки. З іншого боку, вони безпечні для довкілля та екологічні.


Як результат, вони не тільки пропонують високий рівень функціональності й захисту від несанкціонованого доступу, але й є прикладом сталого розвитку в пакувальній промисловості. З моменту введення в дію Директиви ЄС про фальсифіковані лікарські засоби фармацевтична упаковка із захистом від несанкціонованого доступу стала незамінною. Захисні етикетки для зовнішньої упаковки є перевіреним засобом маркування при першому відкриванні. Запланований Регламент ЄС про упаковку та відходи упаковки (PPWR) також закликає до запобігання утворенню відходів, упаковки, що підлягає переробці, та перероблених матеріалів.

 

Стійка захисна етикетка демонструє експлуатаційні характеристики, порівнянні з характеристиками звичайної захисної етикетки

 

Schreiner Medipharm реагує на це новим типом захисної етикетки, виготовленої з екологічно чистого плівкового матеріалу. Вона має високий вміст вторинної сировини (до 90%) і, таким чином, уже відповідає запланованим на даний момент цілям PPWR до 2040 року. Вони передбачають як мінімум 65% вторинної сировини в полімерних плівках із 2040 року. У співпраці з Центром компетенцій Schreiner Prosecure виробник провів ретельні випробування, щоб забезпечити належну якість матеріалів. І з успіхом: екологічна захисна етикетка за експлуатаційними характеристиками порівнянна зі звичайними захисними етикетками. Це стосується і високої прозорості, і гарного задруковування, і високої безпеки індикатора першого відкривання.

 

Вуглецевий слід продукту: досягнуто економії викидів до 35%
Перехід від традиційних до екологічних матеріалів для етикеток із переробленого матеріалу приводить до скорочення викидів CO2 на рівні плівки приблизно на 28%. Порівнюючи вуглецевий слід продукту, можна досягти економії викидів до 35%. Цьому екологічному балансу сприяє використання зеленої електроенергії з 2013 року та використання сучасних теплових насосів до кінця 2023 року. Завдяки своїм екологічним захисним етикеткам для надійного виявлення несанкціонованого доступу, Schreiner Medipharm є прикладом екологічно чистого та інноваційного майбутнього у фармацевтичній пакувальній промисловості.