Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ДВІ ІННОВАЦІЇ SÜDPACK ВІДЗНАЧЕНО НАГОРОДАМИ

21.02.2024

Спочатку German Packaging Award 2023, тепер WorldStar Packaging Award: дві концепції упаковки SÜDPACK Tubular Bag PurePE та PharmaGuard® є одними із переможців глобального конкурсу, який щороку відзначає кращих із кращих у галузі інновацій у сфері упаковки. Обидва рішення базуються на мономатеріальних структурах і вразили журі своєю придатністю до переробки, більшою ефективністю матеріалів і зменшеним викидом вуглецю. Церемонія нагородження відбудеться 15 червня в Бангкоку під час виставки ProPak Asia.


Нагорода WorldStar Award є однією з найважливіших подій Всесвітньої організації пакувльників (WPO) та ілюструє постійний прогрес пакувальних технологій і тенденцій упаковки. Нагородою щороку журі відзначає 200 актуальних інновацій, які вже отримали національне й міжнародне визнання та є прикладами досконалості, що прокладає шлях у майбутнє у сферах екологічності, гігієни та дизайну.

 

Пакет PurePE для міжнародної промисловості дозрівання сиру

Концепція на основі поліетилену встановлює стандарти придатності до переробки, ефективності використання матеріалів і зменшення викидів вуглецю. Використання плівки, на 30 мкм тоншої за попередню плівкову структуру, дозволяє, серед іншого, зменшити споживання ресурсів на 23% і вуглецевий слід на 19%. Придатність Tubular Bag PurePE до переробки на 96% була сертифікована відомим Інститутом cyclos-HTP.

«У той же час ми змогли задовольнити високі вимоги щодо захисту продукту та функціональності щодо бар’єрних властивостей, які є важливими для дозрівання сиру, процесу дозрівання та стійкості до проколів», — пояснила Валеска Хо (Valeska Haux), віце-президент зі стратегічного маркетингу та сталості у SÜDPACK.

 

Підводячи підсумок, із Tubular Bag PurePE тепер доступна повноцінна заміна звичайних структур ПА/ПЕ, яка також є оптимальною для обробки як на автоматичних, так і напівавтоматичних пакувальних машинах.

 

PharmaGuard® також знову відзначився

Концепція плівки на основі поліпропілену, яка придатна до переробки, для блістерної упаковки від SÜDPACK MEDICA також є новаторським кроком, коли йдеться про стійкість у фармацевтичній промисловості. Оцінювання життєвого циклу, проведене компанією Sphera, довело, що концепція упаковки пов’язана зі значно зниженим впливом на клімат (у CO2-екв.) до 47%, а також меншим споживанням енергії та води порівняно з іншою широко використовуваною блістерною упаковкою з ПВХ/ПВДХ.

 

Плівки для основи та кришки, виготовлені за допомогою інноваційного процесу співекструзії, мають видатний набір характеристик, включаючи високу прозорість та бар’єрну функціональність.

«Що варто особливо відзначити, так це відмінний бар’єр для водяної пари завдяки використанню ПП як основного матеріалу», – підкреслила Валеска Хо. – І останнє, але не менш важливе: ідеально підібрані плівки гарантують найвищу ефективність герметизації, яка відображається в максимальній надійності процесу та якості упаковки».

 

Із двома нагородами WorldStar Packaging Awards…

SÜDPACK ще раз вражаюче підкреслив свою роль лідера в галузі технологій та інновацій на ринку. Валеска Хо особливо рада, «що наші нові продукти розглядаються та оцінюються в харчовій, медичній і фармацевтичній промисловості як приклади досконалості на міжнародному рівні, коли йдеться про стійкість».

 

Премія WorldStar Packaging Awards буде вручена в останній день виставки ProPak Asia, яка пройде з 12 по 15 червня в Бангкоку.

 

 

Джерело: SÜDPACK