Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ПИВОВАРИ ВІДЧУВАЮТЬ ДЕФІЦИТ СКЛОТАРИ

14.03.2023

Найбільша литовська пивоварня «Švyturys-Utenos alus» повідомляє, що через війну росії в Україні перервано всі ділові стосунки з країною-агресором, і вже зараз відчувається дефіцит склотари. Найближчим часом, за словами представників компанії, буде ще більший дефіцит скляних пляшок, оскільки частина з них вироблена в росії. Щоб компенсувати збитки, продукцію почали активніше розливати в консервну тару, але споживачів закликають не зберігати накопичену склотару, а повертати її в депозитну систему.


За словами директора з продажу компанії Міндаугаса Чижаускаса, зараз найбільше не вистачає скляної тари для розливу продукції Tuborg Green, Tuborg Lime Cut, Dlight Energy, Dlight Lemon 0,33 л. Щоправда, зазначена продукція не йде з ринку – компанія почала розливати її у бляшанки об’ємом 0,33 л. У деяких торгових точках можна знайти залишки цього продукту в скляних пляшках, а також тільки що розлиті в банки.

 

«Закупівля тари зазвичай планується заздалегідь, але після початку війни ми припинили будь-які економічні зв’язки з агресором, тому деякий час скляні пляшки не отримуємо. Ситуація може бути критичною, але нас частково рятує те саме рішення – не торгувати з росією та білоруссю. Саме ту кількість банок, які планується експортувати, ми зараз використовуємо для різних напоїв, для яких у нас бракує склотари. Припиняючи виробництво для цих ринків, нам вдається задовольнити підвищений попит у Литві», — коментує директор з продажу Švyturys-Utenos alus.