Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ГАРМОНІЗОВАНЕ РЕГУЛЮВАННЯ СТАЛОГО ПАКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

25.01.2024

Коаліція некомерційних галузевих і неурядових організацій сформувала Альянс за сталу упаковку для харчових продуктів (ASPF – Alliance for Sustainable Packaging for Foods), який має намір співпрацювати з урядами та регуляторами у всьому світі для забезпечення безпечного, стійкого, цілісного та гармонізованого регулювання упаковки для харчових продуктів.


ASPF має намір підтримувати безпеку харчових продуктів і громадське здоров’я, а також низький вплив ланцюжка постачання харчових продуктів на довкілля, одночасно розробляючи нові правила екологічного пакування харчових продуктів.

 

Альянс наголошує на участі в поточних переговорах ЄС щодо Регламенту про упаковку та відходи упаковки, а також розвитку Канади у сфері регулювання упаковки, наприклад P2. 

 

Крім того, він випустив позиційний документ, у якому аналізуються рецензовані публікації з приводу компромісів між безпекою харчових продуктів та упаковкою.

 

До його засновників входять Aneberries, Canadian Produce Marketing Association, FMI – The Food Industry Association, Fruit South Africa, Frutas de Chile, International Fresh Produce Association, National Milk Producers Federation, National Council of Farmers Coops, National Wooden Pallet and Container Association, North American Meat Institute, Organic Trade Association, Reusable Packaging Association, STOP Foodborne Illness, U.S. Dairy Export Council, а також Western Growers Association.

 

«Коли обговорюється майбутнє упаковки, то безпека та якість харчових продуктів, а також зменшення харчових втрат і відходів не підлягають обговоренню», — сказав Макс Тепліцкі (Max Teplitski), доктор філософії, головний науковий співробітник IFPA та голова ASPF. «Члени ASPF чітко кажуть: ми прагнемо значно скоротити відходи упаковки, але не за рахунок безпеки харчових продуктів. Ми наполегливо співпрацюватимемо з регуляторними органами та політиками в усьому світі для цього.

 

Ми повинні враховувати вплив усього життєвого циклу використання упаковки, одночасно зберігаючи безпеку харчових продуктів і вирішуючи фітосанітарні проблеми. Метою ASPF є пошук можливостей для партнерства між глобальними зацікавленими сторонами для створення цілісного та гармонізованого підходу до регулювання упаковки, який відображає та враховує ключові результати, що є ключовими для сталого постачання продуктів харчування».

 

Тодд Хофф (Todd Hoff), виконавчий віце-президент Reusable Packaging Association та віце-голова ASPF, продовжує: «Екологічні рішення для упаковки харчових продуктів, такі як багаторазова упаковка, також можуть привести до чудового захисту продукту та ефективності управління температурою, забезпечуючи якість і безпеку їжі та зменшуючи відходи.

 

Reusable Packaging Association цінує нашу участь у цьому широкомасштабному галузевому альянсі, щоб підтримати перехід до систем повторного використання з більш циклічним циклом, дотримуючись при цьому найвищих харчових стандартів. Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з іншими лідерами галузі, щоб продемонструвати, що упаковка може бути екологічною, економічно ефективною та високоефективною без компромісів».

 

Робочі групи збираються сприяти альянсу шляхом реалізації пріоритетів і планів дій, зосереджених навколо стратегій відносин з урядом і підходів до захисту сумісних і прагматичних нормативних актів. ASPF висловлює свою підтримку співпраці між ланцюжками створення вартості для досягнення своїх цілей.

 

Подібний альянс, Бізнес-коаліція за Глобальний договір щодо пластику , був створений Фондом Еллен Макартур і Всесвітнім фондом дикої природи ще в 2022 році. До складу 83 міжнародних компаній у ланцюжку створення вартості полімерів, а також фінансових установ і неурядових організацій його засновники прагнули «сформувати основу для майбутніх політичних взаємодій з урядами» щодо глобальної кризи полімерних відходів.

 

Відтоді було створено Новий європейський альянс багаторазового використання, або New ERA, щоб підняти значення багаторазової упаковки для заміни одноразових рішень.

 

Xampla, Notpla, Loliware, Traceless, MarinaTex, Zerocircle і PlantSea також заснували Групу природних полімерів (Natural Polymers Group). Ця коаліція продовжила виступати за визнання природних полімерних матеріалів як цінних ресурсів у боротьбі з полімерним забрудненням.

 

Джерело: Packaging Europe