Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

SÜDPACK РОЗШИРЮЄТЬСЯ

10.01.2024

Починаючи з 2 січня 2024 року, SÜDPACK придбала додаткові акції CARBOLIQ GmbH і призначила Дірка Хардоу керуючим директором. Цим SÜDPACK демонструє свою прихильність замкнутій системі переробки полімерів і хімічній переробці як додатковій технології переробки. Дірк Хардоу, який, будучи менеджером BU FF&C, відповідає за розробку та впровадження моделей замкнутого циклу, в майбутньому керуватиме компанією як її керуючий директор.


Угоду про придбання контрольного пакета акцій CARBOLIQ було підписано 15 грудня. Для Еріка Боутса, генерального директора SÜDPACK, це «логічний наступний крок. Ми вважаємо технологію CARBOLIQ незамінним будівельним блоком у процесі трансформації нашої галузі до циркулярної економіки».

 

Цим придбанням виробник плівки одночасно обґрунтовує свою лідируючу позицію з погляду циклічної економіки в галузі гнучкої упаковки. Тому що наразі SÜDPACK є єдиним виробником гнучкої плівки з прямим доступом до потужностей для хімічної переробки. «Ми глибоко віримо в переваги цієї передової технології порівняно з іншими процесами переробки», — підкреслив Дірк Хардоу. «З точки зору споживання енергії та вікна процесу для широкого спектра вторинної сировини, технологія CARBOLIQ, на нашу думку, пропонує значні переваги порівняно з іншими процесами», — уточнив Хардоу.

 

І недаремно: якщо говорити конкретно, CARBOLIQ – це передовий термохімічний процес, який також називають прямою переробкою. Що в першу чергу відрізняє процес CARBOLIQ від інших технологій піролізу, так це його гнучкість щодо вхідних матеріалів, які не обов’язково мають бути на основі поліолефіну. Завдяки високій толерантності до вихідної сировини CARBOLIQ також підходить для перетворення не тільки забруднених, змішаних або інших полімерів у нафту, але також для виготовлення гнучкої упаковки та складних багатошарових плівок.

 

Ще одна перевага полягає в тому, що процес вимагає температури, нижчої за 400°C. Низька температура процесу, одностадійний підхід та використання тертя для введення енергії в матеріал дозволяють перетворювати матеріал з відносно низьким споживанням енергії.

 

Початкові пілотні проєкти із замовниками вже успішно реалізовані або знаходяться на стадії реалізації. «Ми очікуємо, що хімічна переробка відіграватиме ключову роль у контексті майбутнього PPWR (Положення про упаковку та відходи упаковки), не в останню чергу для того, щоб зробити можливою відповідність необхідним нормам використання вторинної сировини, зокрема у виробництві упаковки для харчових продуктів», — передбачив Дірк Хардоу.

 

На даний момент концепція заводу CARBOLIQ, заснована на висококалорійних фракціях і повністю безперервній роботі, розроблена для забезпечення річної продуктивності приблизно в 10 000 т. Вторинна сировина, яка поширюється під назвою CLR (Circular Liquid Resource), за багатьма своїми основними властивостями схожа на викопну нафту та продукти, отримані з неї, що робить її повноцінною заміною викопних ресурсів.

 

Дірк Хардоу з нетерпінням чекає на можливість захопити клієнтів цією технологією та ще міцніше закріпити процес на ринку в співпраці з командою CARBOLIQ: «На нашу думку, не вдасться впоратися з переходом до циркулярної економіки за допомогою механічної переробки самостійно, але вдасться за допомогою здорового поєднання широкого спектра технологій».

 

Джерело: SÜDPACK