Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

АЛЬТЕРНАТИВА ПВХ-ПЛІВКАМ ВІД BERRY

05.12.2023

Berry Global випустила нову версію своєї поліетиленової харчової плівки Omni® Xtra для застосування в свіжих продуктах, яка є високоефективною альтернативою традиційним харчовим плівкам із полівінілхлориду (ПВХ).


У той час як Omni Xtra вже є визнаним рішенням для пакування фруктів та овочів, м'яса й птиці, а також делікатесів і хлібобулочних виробів, нова плівка Omni® Xtra+ має покращену еластичність, рівномірне розтягування та підвищену ударостійкість. Вона також пропонує користувачам значні переваги сталого розвитку, включаючи дотримання очікуваних вимог майбутнього Регламенту ЄС щодо упаковки та відходів упаковки (PPWR) та розширеної відповідальності виробника (EPR).

 

Omni Xtra+ підлягає переробці відповідно до чинних європейських рекомендацій щодо переробки та отримала сертифікат придатності до переробки й сумісності від RecyClass та Interseroh – двох провідних промислових організацій, які працюють над досягненням циркулярності полімерів.

 

Крім того, що плівка підлягає переробці, вона забезпечує загальне зниження щільності більш ніж на 25% порівняно з ПВХ. Обидві функції є ключовою частиною цілей сталого розвитку Berry та ініціативи BMore Together і підтримують цілі Глобального зобов'язання Фонду Еллен Макартур, підписантом якого є Беррі.

 

Не менш важливим є те, що покращені механічні властивості плівки Omni Xtra+ дають змогу виготовляти тоншу загальну плівку, ніж версії з ПВХ, зберігаючи при цьому міцність і стійкість до проколів. Новий передовий виробничий процес Berry також створює плівку набагато вищої прозорості, ніж традиційні поліетиленові плівки, що відповідає плівці з ПВХ. Це дозволяє повною мірою виставляти продукцію на полицях роздрібної торгівлі.

 

До інших переваг можна віднести відмінну оброблюваність і високу еластичну утримуючу здатність, що забезпечує міцні герметизувальні властивості для герметичної упаковки й відмінну фіксацію продукту. Також плівка має чудову прозорість і сильні властивості проти запотівання та конденсату, що забезпечує високий рівень видимості продукту. Крім того, простота обробки плівки забезпечує високу пропускну здатність на автоматичних пакувальних машинах.