Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

АНТИМІКРОБНІ ПАКУВАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ ДЛЯ М'ЯСА

19.08.2025

У межах проєкту ЄС Mate4Meat дослідники із шести країн працюють над упаковкою на біологічній основі та антимікробною речовиною, завдяки якій м'ясо зберігається довше. Інститут інженерії процесів та упаковки Фраунгофера (IVV), який бере в цьому участь, зосереджується на використанні відходів для екологічної упаковки м'яса.


Він розробляє харчову упаковку для м'яса на біооснові, яка забезпечує тривалий термін зберігання завдяки своїм функціональним властивостям. Щоб посилити аспект стійкості, основна увага приділяється використанню відходів. Особливо тривалий термін зберігання досягається за рахунок введення до нових пакувальних матеріалів антимікробних засобів, які у свою чергу також отримані з відходів. Це дає змогу досягти високого рівня захисту продукції, зменшуючи обсяг сміття. Таким чином, Mate4Meat сприяє як скороченню використання полімерів на основі нафти, так і уникненню втрат продуктів харчування.

 

Випробування в реальних умовах
Матеріал призначений для використання у вакуумній упаковці та упаковці з модифікованою атмосферою для м'яса. Пізніше можливе перенесення до інших програм. Розроблені концепції упаковки перевірені в реальних умовах і всебічно охарактеризовані з погляду відповідності. Проводиться тестування, щоб визначити, наскільки добре матеріали на біологічній основі зберігають свіжість м'яса та наскільки ефективним є антимікробний ефект. Окрім оцінки економічної життєздатності та ринкового потенціалу, в межах проєкту також буде підготовлено оцінку життєвого циклу пакувальних матеріалів та оцінено придатність до переробки.

 

Джерело: Packaging Journal