ІННОВАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ DOW BLUEWAVE™
29.08.2025
Технологія BLUEWAVE™ — це унікальна запатентована технологія механічного диспергування, розроблена науково-дослідним відділом Dow. Вона дозволяє дослідницьким групам та виробничим потужностям Dow диспергувати практично будь-який полімер у воді, в результаті чого утворюється водна дисперсія, яка за своїми властивостями подібна до полімерів на основі розчинників, але водночас є більш економічно ефективною.

Методи механічного диспергування зазвичай вимагають модифікації полімерів перед диспергуванням у воді, що призводить до збільшення витрат та зміни властивостей смоли. Технологічний процес BLUEWAVE™ створює водну дисперсію без зміни смоли, зберігаючи характеристики полімерного матеріалу.
Технологія BLUEWAVE™ дає змогу диспергувати полімери у воді та наносити їх у вигляді рідкого розчину. Ця інновація створює надтонке захисне покриття, яке забезпечує виняткове збереження смаку та аромату їжі, адгезію, захист від корозії та гнучкість. Унікальна дисперсія на водній основі дозволяє власникам брендів харчових продуктів та напоїв використовувати свою великомасштабну пакувальну інфраструктуру для реалізації переваг технології BLUEWAVE™.
Як технологія BLUEWAVE™ підтримує ініціативи сталого розвитку
Бар'єрні покриття Dow для паперової упаковки є прикладом того, що технологія BLUEWAVE™ розроблена для покращення показників переробки паперової продукції, призначеної для контакту з харчовими продуктами.
На прикладі бар'єрної дисперсії RHOBARR™ можна оцінити позитивний вплив інновацій на сталий розвиток споживчих товарів. Це перше водне бар'єрне покриття, розроблене спеціально для паперового виробництва, і один із матеріалів, які виробляє Dow на новому технологічному об'єкті Dow Lauterbourg BLUEWAVE™.
Бар'єрна дисперсія RHOBARR™ 320 пропонує надтонке альтернативне покриття на водній основі, яке забезпечує до 99% відновлення волокна під час переробки цих паперових виробів. Це також дозволяє скоротити використання відходів та сировини до 70% порівняно з виробами з екструзійним покриттям. Менше сировини у виробництві паперової упаковки означає зменшення ваги кінцевого продукту на 15%.
Бар'єрна дисперсія RHOBARR™ 320 також демонструє високі експлуатаційні характеристики. Її можна використовувати для забезпечення бар'єру як для гарячих, так і для холодних рідин, а також для захисту від водяної пари, що необхідно для упаковки в стаканчиках. RHOBARR™ 320 також забезпечує бар'єр проти олії та жиру в харчовій упаковці із чудовою здатністю до термозварювання.
Джерело: Dow