Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

INTELLIADJUST™ - КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ПЕТФ-ПЛЯШОК

09.02.2024

Компанія Sidel, лідер у сфері інноваційних рішень для ПЕТФ-упаковки, запускає свою новітню технологію контролю якості ПЕТФ-пляшок. IntelliADJUST™ має намір трансформувати здатність клієнтів виробляти ПЕТФ-пляшки до високих і послідовних стандартів. Інтелектуальна система керування видуванням пляшок пропонує високопродуктивну та просту у використанні технологію, яка дозволяє клієнтам досягати стабільно вищої якості пляшок і підтримувати виробництво пляшок із вмістом переробленого ПЕТФ (rPET).

 

IntelliADJUST™ – це запатентоване рішення Sidel, яке гарантує стабільну якість та високу ефективність. Воно працює в системі «замкнутого циклу» з використанням технології інтерферометричних датчиків і забезпечує ідеальний розподіл матеріалів, що приводить до високої однорідності виробництва ПЕТФ-пляшок, у тому числі виготовлених із переробленого ПЕТФ.

 

Це також забезпечує стабільну якість пляшки за різних умов виробництва, таких як зберігання преформ, температура в майстерні та відносна вологість. Вбудований автономний контроль пляшок і оцифровані налаштування процесу в режимі реального часу забезпечують ідеальний розподіл матеріалу. Вплив зміни умов виробництва та специфіки матеріалу ПЕТФ на якість пляшок значно зменшується при використанні цього рішення без експертів.

 

Додавання програмного комплексу Evo-ON від Sidel пропонує агрегацію даних про обладнання та функції динамічної аналітики для розгортання історичного аналізу та аналізу в режимі реального часу 24/7, створюючи справді розумну лінійну систему.

 

Стефан Менар (Stéphane Menard), менеджер із продуктів для догляду за видуванням у Sidel, пояснив, що IntelliADJUST™ вимірює товщину флакона, аналізує та коригує параметри, щоб забезпечити стабільну якість: «Це просте у використанні рішення для видування максимізує кількість товарних пляшок, забезпечуючи стабільно високий контроль якості. IntelliADJUST™ компенсує будь-які варіації виробничої лінії, використовуючи алгоритми для виявлення виміряних відхилень товщини, та автоматично коригує параметри нагріву й видування, щоб забезпечити стабільну якість без будь-яких перерв».

 

Перехід до упаковки з низьким вуглецевим слідом
Процес видувного формування стає все важливішим, оскільки прагнення до максимального полегшення та збільшення вмісту rPET у галузі триває.

 

IntelliADJUST™ на 100% надійний для широкого спектра ПЕТФ-преформ, включаючи напівпрозорі, непрозорі, кольорові (без TiO2), первинні та до 100% переробленого ПЕТ. Це особливо цінно для допомоги клієнтам, які хочуть впровадити rPET, оскільки існує кілька джерел постачання і, отже, більша варіативність марок матеріалів. Система здатна забезпечити ідеальний розподіл матеріалу на пляшці, незважаючи на ризики мінливості полімеру.

 

Нова технологія Sidel пропонує своїм клієнтам можливість повністю оптимізувати вуглецевий слід ПЕТФ-упаковки не тільки за рахунок ширшого використання перероблених матеріалів, але й за рахунок зниження ваги – і все це завдяки стабілізованій якості пляшок.

 

Інтелектуальна сенсорна технологія для точних вимірювань і вдосконаленого виробничого процесу
IntelliADJUST™ регулює основні параметри процесу видування та нагрівання, щоб уникнути нерівномірного розподілу матеріалу, а його розширена функція вимірювання також забезпечує стабільно високу якість пляшки.

 

Sidel застосовує багаторічний досвід у виробництві ПЕТФ-упаковки; розуміння відповідних точок контролю на пляшці та того, які з них вимірювати, щоб забезпечити найкращий розподіл матеріалу.

 

Працюючи в рамках безперервного замкнутого циклу для контролю й регулювання, IntelliADJUST™ проводить високоточні вимірювання товщини стінок у найбільш репрезентативних точках кожної пляшки за допомогою чотирьох інтерферометричних датчиків, що базуються на відбитому інфрачервоному світлі. Чотири датчики, розташовані на колесі перенесення пляшок, можна регулювати по трьох осях (X, Y і Z).

 

Він може працювати зі швидкістю до 90 000 пляшок за годину, безперервно порівнюючи вимірювання товщини з очікуваним розподілом матеріалу, і автоматично коригувати процес у разі відхилення.

 

Неперевершений вбудований контроль якості пляшок, що підтримує просте у використанні та безекспертне обладнання
Завдяки розширеним можливостям IntelliADJUST™ також простий у використанні та надійний. Усі параметри IntelliADJUST™ безпосередньо інтегровані в налаштування машини для кожного рецепта одиниці зберігання запасів (SKU). Таким чином, ця система без калібрування дозволяє негайно запускати систему після переналагодження, автоматично адаптуючи позиціонування датчика та процеси відповідно до кожного рецепту. Його висока точність зменшує потребу в додатковому ручному лабораторному контролі.