Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

НОВИЙ БАР'ЄРНИЙ ПАПІР ЗАХИЩАЄ ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ ВІД МОРОЗУ ТА СПЕКИ

25.07.2025

Компанія delfort випускає на ринок переробний бар’єрний папір, який надійно захищає їжу під час транспортування та зберігання з високою різницею температур та вологості. Комбінований бар’єр від кисню, водяної пари й жиру надовго зберігає свої властивості в діапазоні від –18 до +38°С. «thinbarrier 303 є одним із найкращих паперів на ринку з погляду функціональності й бар’єрності», — вважає Пітер Хакл (Peter Hackl), керівник відділу упаковки в delfort.


Харчові продукти піддаються впливу дуже різних умов навколишнього середовища на своєму шляху: від збирання у виробника до доставки в рефрижераторах, зберігання на полиці супермаркету та транспортування споживачами. Температура й вологість часто значно відрізняються. Час після купівлі – наприклад, спекотним літом – може означати стресовий етап для упакованої їжі, оскільки умови не є контрольованими. Для цих мінливих факторів компанія delfort розробила thinbarrier 303. «Папір характеризується чудово поєднаним бар'єром проти кисню, водяної пари та жиру і, звичайно, придатний до переробки», — каже Хакл.

 

У нормальних умовах кисневий бар'єр пропускає значно менше 10 г/м2 кисню за добу. Таким чином, він запобігає окисненню протягом тривалого періоду, тобто жири й олії не згіркнуть. Крім того, зберігається свіжий аромат і смак їжі. Бар’єр від водяної пари також пропускає менше ніж 10 г/м2 за добу – в обох напрямках. Це запобігає висиханню товарів із холодильної зони, наприклад, сиру. У той же час це запобігає втраті хрусткості печива або злипанню порошкоподібного вмісту, такого як какао або капучино, через проникнення вологи. «Гарні бар’єрні властивості thinbarrier 303 від водяної пари також зберігаються при охолодженні до +4°С і навіть стабільні при –18°С», — говорить Хакл.

 

Бар’єр від жирів проявляє свою міцність особливо під час спеки. Він запобігає просочуванню жирів та олій, що містяться в їжі, з упаковки. Таким чином, підтримується якість продукції та гігієна, а товари завжди виглядають добре. Це має вирішальне значення, серед іншого, для сиру та шоколаду. «Бар’єр проти жиру залишається стабільним навіть при температурі до +38 °С, — каже Хакл. — Він також не містить жодних пер- та поліфторалкільних сполук (PFAS), які часто використовувалися в минулому».

 

Крім того, thinbarrier 303 можна використовувати легко та надійно. Міцність бар’єрного шару становить 8 Н/15 мм, що забезпечує безпечне зберігання їжі. Крім того, висока міцність запобігає розриву пакетів із thinbarrier 303 під час наповнення, транспортування або обробки споживачами. Термозварюваний шов також залишається стабільним у вимогливих кліматичних умовах. Крім того, папір підходить для різних вертикальних і горизонтальних пакувальних машин.

 

Незважаючи на гарну бар’єрність і високу стійкість, thinbarrier 303 легший за аналогічні бар’єрний папір. При цьому забезпечується придатність до переробки: thinbarrier 303 відповідає критеріям стандартизованої методики випробувань Конфедерації європейської паперової промисловості (CEPI). «Поєднання властивостей робить наш новий thinbarrier 303 ідеальним бар’єрним папером для вимогливих продуктів харчування – від морозива до кондитерських виробів, від випічки до фармацевтичних чаїв», – каже Пітер Хакл.

 

Джерело: delfort