Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

НОВИЙ ГЕРМЕТИК ДЛЯ БАНОК

10.11.2023

Компанія «Хенкель Клейові технології» розробила новий герметик для банок для харчової промисловості. Герметик особливо підходить для некруглих кришок з жерсті та алюмінієвих банок.


Запаювання жерстяних або алюмінієвих банок з прямокутними та овальними кришками, відомими в промисловості як «некруглі кришки», є складним завданням. На відміну від круглих кришок, відцентрова сила не дозволяє продукту рівномірно розподілятися по контуру кришки.

 

Завдяки новій розробці DAREX WBC 711 компанія «Клейові технології» компанії «Хенкель» усунула потребу в використанні добавкок для уникнення браку, що дозволило отримати високоефективне звичайне ущільнення за нижчих витрат. Герметик на водній основі пропонує економічно ефективну альтернативу для того ж застосування і навіть забезпечує більш високу пропускну здатність.

 

Знижуються матеріальні витрати, так як користувачеві більше не доведеться купувати раніше необхідні добавки. Крім того, немає простоїв для додаткового очищення поверхонь нанесення і всіх зусиль, необхідних для додавання і змішування добавки. Оскільки герметик можна наносити більш чисто, відбувається менше псування та відходів самого герметика. Покращена стабільність продукту при зберіганні призводить до збільшення терміну служби. Це призводить до зменшення відходів металу, оскільки форсунки рідше засмічуються, а дефектів якості, таких як щілини в ущільнювачі та протікання, що призводять до відторгнення кришки банки, можна уникнути.

 

Герметик може використовуватися для гарячої та холодної заливки, для двошовної герметизації з подачею пари або без неї, а також для подальшої пастеризації або стерилізації. Оскільки DAREX WBC 711 спеціально розроблений для традиційних душових лійок і вкладишів форсунок, він покращує робочі процеси для користувачів ущільнювачів старого покоління. Продукт має хорошу стійкість до гарячої олії та води та відповідає європейським харчовим нормам, а також вимогам Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) 175.300.