Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

НОВИЙ ШПРИЦ ТА ЕТИКЕТКА ДЛЯ ЗАХИСТУ ВАКЦИН

20.11.2023

Терапія та вакцини з речовинами мРНК, а також клітинна та генна терапія набувають все більшого значення. Однак ці нові активні інгредієнти пов'язані з особливими труднощами: з одного боку, їх необхідно транспортувати та зберігати на сухому льоду при температурі до -100 °C. З іншого боку, часто потрібен спеціальний захист від світла, залежно від типу речовини. Саме для цих застосувань компанія Schreiner MediPharm розробила етикетку для шприців Freeze-Light-Protect.


Freeze-Light-Protect надійно прилипає до шприца, незважаючи на екстремально низькі температури, і забезпечує надійне маркування, повідомляють у компанії. Крім того, спеціальна етикетка може бути забезпечена різними рівнями захисту від ультрафіолету та світла. Перший рівень суворо забезпечує захист від ультрафіолету, другий рівень захищає від ультрафіолетових променів і синього світла, а третій рівень забезпечує повний захист від світла.

 

Рівень захисту від світла можна точно налаштувати відповідно до конкретних вимог діючої речовини. Також можуть бути інтегровані додаткові функції: знімні етикетки з документацією для карток щеплень або медичних карток пацієнтів, оглядові вікна для перевірки вмісту шприца в нефальсифікованому кольорі, а також градуювання для правильного дозування ін'єкцій.

 

Нова етикетка була розроблена у співпраці із партнером SCHOTT Pharma, який випустив шприц для заморожування SCHOTT TOPPAC®. Шприц COC довжиною 1 мл був розроблений для лікарських засобів з температурою до -100 °С з метою збереження функціональності та цілісності закриття шприца, що забезпечує стабільність препарату.

 

Freeze-Light-Protect був протестований спеціально для шприца для заморожування SCHOTT TOPPAC®, щоб довести надійність інтегрованих в етикетку захисних функцій та інших особливостей. Завдяки поєднанню двох продуктів фармацевтичні компанії отримують попередньо кваліфіковане рішення, яке можна налаштувати відповідно до відповідного застосування.