Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ВЧЕНІ DOW РОЗРОБИЛИ НОВУ ПОЛІЕТИЛЕНОВУ АРХІТЕКТУРУ

20.03.2024

Дослідники з Dow розробили нову архітектуру для поліетилену (PE). Цей диференційований довголанцюговий розгалужений поліетилен забезпечує гнучкість у виробництві і містить потенціал для зниження викидів вуглецю при виробництві поліетилену в промислових масштабах. Science нещодавно опублікувала технічну статтю про це відкриття.

 

«Dow має сміливе бачення створення матеріалів і рішень, які сприяють вирішенню глобальних проблем, таких як зміна клімату, дефіцит ресурсів і полімерні відходи, одночасно задовольняючи зростаючі потреби клієнтів», – сказала Стефані Каліл (Stephanie Kalil), старший глобальний бізнес-директор напрямку упаковка та спеціальні пластики. «Це кардинальна інновація дослідно-розробницької команди Dow, яка ще більше зміцнить портфоліо продуктів Dow, які лідирують у галузі».

 

Поліетилен низької щільності (LDPE) був першим пластиком, розробленим 90 років тому, і залишається основним матеріалом, який використовується для включення довголанцюгового розгалуженого поліетилену, необхідного для переробки полімерів. Розробка нових полімерних мікроструктур викликає постійний інтерес через потенціал диференційованих властивостей.

 

Вчені-дослідники досягли цього за допомогою унікального механізму, де каталізатор має два зростаючих полімерних ланцюги на одному металі, а дієн з’єднує ці ланцюги узгоджено (сходовий процес). Кінетика механізму забезпечує технологічність, а утворений новий поліетилен має гарні переробні властивості.

 

Здатність виробляти довголанцюговий розгалужений поліетилен у різних конфігураціях реакторів забезпечує більшу гнучкість у виробництві і містить потенціал для зменшення викидів вуглецю при виробництві поліетилену в промислових масштабах. Крім того, завдяки багатоцільовому поліетилену можна зменшити товщину кінцевої продукції, такої як упаковка, і таким чином зменшити використання матеріалу та уникнути відходів.

 

«Сходова технологія є прикладом унікального каталізу та механізмів, які допомагають розкрити нові мікроструктури та диференційовані властивості, – каже Дейв Паррілло (Dave Parrillo), віце-президент із досліджень і розробок (R&D), напрямок упаковка та спеціальні пластики і вуглеводні. – Цей прорив дозволить Dow розширити простір дизайну поліетилену для створення циркулярних і безпечніших продуктів із меншими викидами вуглецю для застосування у упаковці, інфраструктурі, споживчих рішеннях, транспорті, та продуктах для охорони здоров’я та гігієни».

 

Це дослідження проводилося під керівництвом Роберта Фрозе (Robert Froese), вченого-дослідника, і групи дослідників з Мідленда (штат Мічиган), Лейк-Джексона (штат Техас) і Тернеузена (Нідерланди). Ця технологія демонструє прагнення Dow до інновацій для досягнення цілей сталого розвитку.

 

Джерело: Dow