Журнал

для виробників та споживачів тари і упаковки

Асоціація

пакувальників
україни

b2b

пошуковий портал
тари і упаковки

ПРОЦЕС ВИДАЛЕННЯ ЧОРНИЛ З ПЛІВКИ З ДРУКОМ

11.02.2021

Іспанська компанія Cadel Deinking працює над видаленням друкарських фарб з полімерних поверхонь з 2014 року і розробила для цього інноваційний процес.

У поєднанні з технологією переробки EREMA цей процес видалення чорнила вже довів свою придатність для реальних застосувань, що включають переробку друкованих побутових та постіндустріальних відходів плівки. Це є важливим етапом безпечного повернення перероблених гранул, виготовлених із первинно надрукованої плівки, у виробничий процес.

 

Група EREMA разом із дочірньою компанією KEYCYCLE активізує співпрацю з Cadel Deinking, щоб технологічно просувати цей напрямок та формувати продукт, що відповідає промисловим стандартам.

 

Починаючи з січня 2021 р., KEYCYCLE буде ексклюзивно здійснювати продажі та впровадження проєктів у всьому світі цієї унікальної технології, яка запатентована у понад 20 країнах. Компанія буде експлуатувати пілотну систему в місті Сан-Вісенте-дель-Распейг (Аліканте, Іспанія) разом із Cadel Deinking. «Ми разом робимо технологію видалення чорнила кроком, який може бути інтегрований у ланцюг переробки пластмас», - кажуть Міхал Прочазка (Michal Prochazka), керуючий директор KEYCYCLE та Пабло Картахена (Pablo Cartagena), менеджер з розвитку бізнесу Cadel Deinking.

 

Ще одна віха для кругової економіки

 

Друкарські фарби є основною проблемою при переробці пластмас, і існують різні стратегії вирішення цієї проблеми. Скорочення друку безпосередньо на пакувальній плівці є вимогою стратегії проєктування переробки, але часто не вдається повністю його усунути у багатьох різних сферах застосування виробів з плівок. Ось чому технології видалення чорнил все ще досліджуються. З самого початку компанія EREMA також займається розробкою рішень для обробки сильно друкованих полімерів у процесі екструзії. Компанія працює з Cadel Deinking з червня 2020 року з метою розробки технологій видалення друкарських фарб під час процесу переробки. Технологія, яку вони розробили, видаляє чорнило з подрібненої плівки перед подачею матеріалу у вторинний екструдер.

 

Джерело: KEYCYCLE